Η Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία συμμετέχει στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Αγαπητοί συνάδελφοι

H πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (ΚΠΕ) αποτελεί έναν από τους πιο βασικούς άξονες στήριξης των επιστημονικών και κοινωνικών δράσεων της ΕΓΕ.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας
Πρόληψης του Καρκίνου Παχέος Εντέρου

Μήνυμα προς τους Δρομείς

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι που συμμετέχετε στις κούρσες του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας (Κυριακή, 19/3/2017) με την ομάδα της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας για την πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου.

Για την διευκόλυνση σας, φροντίσαμε να παραλάβουμε το υλικό για όλους. Θα μπορείτε να το παραλάβετε από τα γραφεία της ΕΓΕ. Το υλικό θα το παραλάβουμε το μεσημέρι της Πέμπτης. Συνεπώς θα μπορείτε να το πάρετε κατόπιν συνεννοήσεως (Κα Μ. Γεναδοπούλου, 210 672 7531) από την Παρασκευή.

Στις 19 Μαρτίου 2017 γίνεται επίσης ο 6ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και το Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός το οποίο προβάλλεται στα ΜΜΕ στο Διαδίκτυο κλπ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας αποφάσισε φέτος να συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση με στόχο να προωθήσουμε στο ευρύ κοινό την ιδέα ότι η πρόληψη του ΚΠΕ είναι άλλο ένα θετικό βήμα που ενσωματώνεται στην προσπάθεια για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής.

Καταβάλλεται προσπάθεια, σε συνεννόηση με την ΟΕ της εκδήλωσης, η συμμετοχή μας να τύχει ιδιαίτερης προβολής αφού σχετίζεται με ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Συμμετοχή εθελοντών

Μήνυμα προς τους Εθελοντές

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι που θέλετε να βοηθήσετε στις εκδηλώσεις της ΕΓΕ για την πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου κατά τη διάρκεια του Ημιμαραθωνίου να είστε την Κυριακή, 19/3/2017 στο Σύνταγμα μισή ώρα πριν από την εκκίνηση των δρόμων, 9πμ και 11:30πμ για να διαδώσετε μέσω φυλλαδίων και διαφημιστικού υλικού την πρόληψη του ΚΠΕ. Προκειμένου να συντονίσουμε τις δράσεις μας επικοινωνήστε με την ΕΓΕ (Κα Μ. Γεναδοπούλου, 210 672 7531) για να δώσετε τα στοιχεία σας και να σας πούμε που πρέπει να βρίσκεστε και ποια κοινή γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα μας. Περιμένουμε την μαζική ανταπόκρισή σας.
Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι αιτήσεις συμμετοχής για μέλη και φίλους της ΕΓΕ στα 3 km, 5 km ή τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας (Κυριακή 19/3/17) , με σκοπό την προβολή της πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου έληξαν. Υπήρξε μια αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή (30 άτομα εκ των οποίων 11 Ημιμαραθώνιο!!). Επειδή η πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου αποτελεί για την ΕΓΕ και για τον κάθε έναν από εμάς έναν από τους βασικούς πυλώνες των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μας θα ήθελα να τονίσω τα ακόλουθα

  1. Η εκδήλωση αυτή, αν και χαμηλού κόστους σε σχέση με προηγούμενες μπορεί να τύχει πολύ μεγαλύτερης προβολής λόγω της δημοσιότητος του ιδίου του γεγονότος (Μεγάλη εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων).
  2. Όπως είχα πει και σε προηγούμενη επικοινωνία μας ο ΜΑΡΤΙΟΣ θεωρείται παγκοσμίως ο μήνας που κορυφώνονται οι δράσεις κατά του ΚΠΕ
  3. Η εκδήλωση αυτή θα έχει επιτυχία μόνο αν δείξουμε μαζικά το παρόν. Για τον ΚΠΕ η κορδέλα ευαισθητοποίησης έχει ΜΠΛΕ χρώμα (όπως το ροζ για τον καρκίνο του μαστού που είναι πιο γνωστή).
  4. Θα θέλαμε ει δυνατόν όλοι στην κούρσα να φορούν αυτή την κορδέλα ευαισθητοποίησης. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε εμείς. Οι διοργανωτές μας επέτρεψαν (κάτι όχι αυτονόητο) να μοιράσουμε με δικούς μας εθελοντές στους δρομείς και στον άλλο κόσμο τέτοιες κορδέλες. Φανταστείτε αν όλη η κούρσα φορά τέτοιες κορδέλες on camera. Θα αποτελέσει οπωσδήποτε αφορμή ευρείας συζήτησης.
  5. Συνεπώς, για τους ΜΗ δρομείς, είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία και την υπευθυνότητα που έχουμε απέναντι στο επάγγελμα μας. Προσκαλούνται όλα τα μέλη μας ή/και φίλοι τους να συμμετάσχουν σε μια γιορτή (γιατί όχι με τις οικογένειες τους) και να αναδείξουν ως εθελοντές, συζητώντας για τον ΚΠΕ και μοιράζοντας μπλε κορδέλες για να τοποθετηθούν στο πέτο ή στο μανίκι των αθλητών ή του κόσμου που θα παρευρίσκεται.
  6. Επειδή η ΕΓΕ πρέπει να παραγγείλει ΕΓΚΑΙΡΩΣ αυτές τις κορδέλες πρέπει να γνωρίζει αν αξίζει τον κόπο, δηλαδή αν θα υπάρξει επαρκής αριθμός εθελοντών για να κάνει αυτή τη δουλειά. Όσοι διατίθενται να περάσουν ένα ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό και παράλληλα αφ’ ενός να συνεισφέρουν στην κοινωνία και αφ’ ετέρου να αναδείξουν τη δουλειά τους καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και συνεπώς να παρευρίσκονται στις 19 Μαρτίου για τις προαναφερόμενες δράσεις. Οι δηλώσεις θα γίνουν στην ΕΓΕ είτε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα είτε τηλεφωνικά (210 672 7531) μέχρι την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΓΕ
Σπ. Μιχόπουλος

ΝΑΙ στην υγεία
ΟΧΙ στον ΚΠΕ
ΝΑΙ στην πρόληψη

Αίτηση συμμετοχής εθελοντών

    Επώνυμο (Ελληνικοί χαρακτήρες)

    Όνομα (Ελληνικοί χαρακτήρες)

    email