Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, το «Σχολείο Ενδοσκόπησης» μπόρεσε να ολοκληρώσει τους κύκλους των μαθημάτων του και στις δύο εκπαιδευτικές περιόδους από την έναρξη της λειτουργίας του. Με τις όποιες τροποποιήσεις και δυσκολίες λόγω της φύσης των μαθημάτων που εξ ανάγκης πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, η συνολική εικόνα και οι εντυπώσεις τόσο από τους εκπαιδευόμενους όσο και από τους εκπαιδευτές ήταν πολύ καλές. Δυστυχώς, αν και η εκπαιδευτική περίοδος 2021-2022 είναι αβέβαιη, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε το Σχολείο να λειτουργήσει όσο το δυνατό πιο ομαλά. Οι βασικές αρχές λειτουργίας του παραμένουν οι ίδιες και αναλύονται στις παραγράφους που ακολουθούν. Προφανώς, αναλόγως τον συνθηκών, είναι πολύ πιθανόν να χρειασθούν τροποποιήσεις.

Το «Σχολείο Ενδοσκόπησης» ξεκίνησε με το να απευθύνεται κυρίως σε ειδικευόμενους που τείνουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους (6ο έτος εξειδίκευσης). Αναλόγως των δυνατοτήτων και με στόχο να διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης προστέθηκαν στους εκπαιδευόμενους νέοι αλλά και λιγότερο νέοι Γαστρεντερολόγοι που ήθελαν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ενδοσκόπηση. Το ίδιο θα γίνει και αυτή τη χρονιά αναλόγως των αιτήσεων.

Το «Σχολείο Ενδοσκόπησης» θα περιλαμβάνει 5 ολοήμερα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν είτε στα γραφεία της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας είτε διαδικτυακά (5 Σάββατα που θα προσδιορισθούν τις επόμενες εβδομάδες αναλόγως της πορείας του COVID-19). Θα καλύπτουν όλα τα μείζονα θέματα διαγνωστικής και επεμβατικής Ενδοσκόπησης (Γενικές αρχές, Ανώτερο, Κατώτερο πεπτικό, Πάγκρεας - Χοληφόρα, εισαγωγή στην Υ/ΧΕνδοσκόπηση).

Επιπλέον, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να υπάρξουν όπως και τα προηγούμενα έτη 1 - 2, μαθήματα πρακτικής εξάσκησης σε διάφορες τεχνικές (Hands on).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα χορηγηθεί δίπλωμα που θα πιστοποιεί την παρακολούθηση.

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση των μαθημάτων (μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο από εδώ) θα απευθύνονται μέχρι την Κυριακή 03/10/2021 στην κα Κων/να Ντζόγια στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: endoscopyschool@hsg.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, στo τηλέφωνo: 2106727533.

Ευελπιστούμε ότι παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες το «Σχολείο ενδοσκόπησης» που ήλθε για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση της Γαστρεντερολογίας θα επιτελέσει τους σκοπούς της ίδρυσής του και φέτος και ότι θα καταστεί ένας θεσμός που θα επαναλαμβάνεται και θα βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι όλη τη Γαστρεντερολογική Κοινότητα θα συνεχίσει να το αγκαλιάζει με αγάπη και ενθουσιασμό.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ιωάννης Βλαχογιαννάκος

Πρόεδρος Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας

Σπύρος Μιχόπουλος

Πρόεδρος Οργ. Επιτροπής Σχολείου Ενδοσκόπησης