Ενδοσκοπικό Σχολείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών

Έτος Ιδρύσεως 1952

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Πρόεδρος
Σ. Μιχόπουλος

Θεματικοί Υπεύθυνοι
Κ. Θωμόπουλος
Κ. Παρασκευά
Κ. Τριανταφύλλου
Δ. Χριστοδούλου

Επιτροπή Εκπαίδευσης
Χ. Κορακόιδας
Ν. Μάθου
Κ. Σουφλέρης
Μ. Τζουβαλά

Ενδοσκοπικό Τμήμα
Ι. Παπανικολάου
Θ. Εμμανουήλ
Α. Νικολόπουλος
Ν. Βιάζης

Αθήνα 22 Ιουλίου 2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020 θα λειτουργήσει το «Σχολείο Ενδοσκόπησης», μια ιδέα που ξεκίνησε και εγκρίθηκε προ διετίας και που με την παρότρυνση του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί εφέτος.

Το «Σχολείο Ενδοσκόπησης» απευθύνεται κυρίως σε ειδικευόμενους που τείνουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους (6ο έτος εξειδίκευσης), σε νέους αλλά και λιγότερο νέους Γαστρεντερολόγους που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ενδοσκόπηση. Θέλοντας να εξασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης ο αριθμός των εκπαιδευομένων θα είναι κλειστός (μέχρι 30 άτομα). Τα κριτήρια επιλογής θα δίνουν προτεραιότητα στους ειδικευόμενους που τείνουν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους, όπως προαναφέρεται, και θα διευρύνονται αναλόγως των αιτήσεων.

Το «Σχολείο Ενδοσκόπησης» θα περιλαμβάνει 4 ολοήμερα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας τα ακόλουθα Σάββατα (30/11/2019, 18/01/2020, 29/02/2020 και 14 ή 21/03/2020) που θα καλύπτουν όλα τα μείζονα θέματα διαγνωστικής και επεμβατικής Ενδοσκόπησης (Γενικές αρχές, Ανώτερο, Κατώτερο πεπτικό, Πάγκρεας-Χοληφόρα, εισαγωγή στην Υ/ΧΕνδοσκόπηση).

Επιπλέον, θα υπάρξει ένα μάθημα όπου οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ΑΤΟΜΙΚΑ εξομοιωτές (simulators) σε προκαθορισμένες ενέργειες (κολονοσκόπηση, πολυποδεκτομή, ERCP, αναγνώριση βασικών δομών σε EUS) εντός προκαθορισμένου χρόνου καθώς και ένα άλλο μάθημα όπου θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση σε διάφορες τεχνικές (Hands on).

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα υπάρχουν εξετάσεις για την επικύρωση της απόκτησης των γνώσεων που παρασχέθηκαν και χορήγηση διπλώματος.

Οι αιτήσεις για την παρακολούθηση των μαθημάτων θα γίνονται μέχρι την Κυριακή 29/09/2019 στην κα Κων/να Ντζόγια στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: endoscopyschool@hsg.gr

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2106727533 και 6932644291.

Ευελπιστούμε ότι το «Σχολείο ενδοσκόπησης» έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση της Γαστρεντερολογίας και ότι αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας που θα επαναλαμβάνεται και θα βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα αγκαλιαστεί με αγάπη και ενθουσιασμό από όλη τη Γαστρεντερολογική Κοινότητα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ιωάννης Γουλής
Πρόεδρος
Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας
Σπύρος Μιχόπουλος
Πρόεδρος Οργ. Επιτροπής
Σχολείου Ενδοσκόπησης

ΜΑΘΗΜΑΤΑ