Φόρτωση Εκδηλώσεις

Aγαπητοί Συνάδελφοι

Οι θρομβοεμβολικές παθήσεις περιλαμβάνουν μια σειρά νοσημάτων με επίπτωση σε όλα τα συστήματα του οργανισμού και αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, με δραματική μάλιστα αύξηση του επιπολασμού τους τα τελευταία 50 χρόνια.

Η θρόμβωση οφείλεται σε αλληλεπιδράσεις πολλαπλών γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμμετέχουν άλλοτε στην ανάπτυξη της θρομβοεμβολικής νόσου.

Η Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική παραδοσιακά παρουσιάζει κλινική έρευνα και συγγραφική δραστηριότητα στο πεδίο των θρομβοεμβολικών παθήσεων, με συνεργασία παθολόγων, αιματολόγων, νευρολόγων, καρδιολόγων και πνευμονολόγων. Η ιδιαίτερη αυτή ενασχόληση της κλινικής «ώθησε» και στην επέκταση της μελέτης των επιπτώσεων της νόσου και σε ηπατογαστρεντερολογικό επίπεδο στην υποομάδα της σπλαχνικής φλεβικής θρόμβωσης, αναφορικά με τη σύγχρονη και δόκιμη διαγνωστική και θεραπευτική της προσέγγιση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική διοργανώνει την Ημερίδα «ΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΦΛΕΒΙΚΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ: ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» με σκοπό την παρουσίαση από καταξιωμένους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων των σύγχρονων απόψεων ως προς την επίπτωση, την παθογένεια, την κλινική εικόνα και το ρόλο των νεότερων φαρμακευτικών, επεμβατικών ακτινολογικών και χειρουργικών θεραπευτικών μεθόδων.

Η παρουσία σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας της ημερίδας μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Εκ μέρους της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής

Απόστολος Ι. Χατζητόλιος   Ανδρέας Ν. Πρωτοπαπάς
Καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ
Διευθυντής Α΄ Προπαιδευτικής
Παθολογικής Κλινικής
  Διευθυντής ΕΣΥ Γαστρεντερολογίας
Υπεύθυνος Γαστρεντερολογικού Τμήματος
Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής
Ημερίδα: Σπλαχνική Φλεβική Θρόμβωση: Διάγνωση και Αντιμετώπιση

Share This Story, Choose Your Platform!