38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Πρόγραμμα - Ζωντανή Μετάδοση Συνεδρίου

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας είναι η κορυφαία επιστημονική εκδήλωση για τα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα, του ήπατος-χοληφόρων αλλά και του παγκρέατος. Δεν αφορά αποκλειστικά τους γαστρεντερολόγους, αλλά και όλους τους ερευνητές και κλινικούς που ασχολούνται με το γαστρεντερικό σύστημα.

Η Οργανωτική Επιτροπή με τη βοήθεια της Επιστημονικής Επιτροπής κατάρτισε τετραήμερο επιστημονικό πρόγραμμα που καλύπτει όσον το δυνατό περισσότερο όλο το φάσμα της γαστρεντερολογίας ικανοποιώντας τις προκλήσεις της επεμβατικής ενδοσκόπησης, την πρόοδο στα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα αλλά και των σημαντικών επιτευγμάτων στην αντιμετώπιση των νοσημάτων του ήπατος.

Σε πείσμα των χαλεπών καιρών οργανώνουμε ενδοσκοπικό σεμινάριο με ζωντανή αναμετάδοση ενδοσκοπικών πράξεων αναδεικνύοντας τη σημασία της εκπαίδευσης στην ενδοσκόπηση αλλά και παρουσιάζοντας με άμεσο, σαφή τρόπο την εφαρμογή νέων τεχνολογικών εργαλείων σε απάντηση παλαιών και νέων ερωτημάτων. Νεότεροι συνάδελφοι από κοινού με εμπειρότερους αποτελούν τη βάση του έμψυχου υλικού που υποστηρίζει το πρόγραμμα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού που στηρίζει όχι μόνο τα ενδοσκοπικά εργαστήρια αλλά και επωμίζεται τις κοινωνικές υποχρεώσεις που έχει σήμερα η ειδικότητά μας.

Ευελπιστούμε να αφήσουμε μετά τη λήξη του συνεδρίου ζωντανή τη συζήτηση, την ελπίδα και την αγάπη για βελτίωση, το πάθος για τις επιστημονικές προκλήσεις.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στις εργασίες του συνεδρίου και προσδοκούμε σε ένα γόνιμο, ευχάριστο και εποικοδομητικό επιστημονικά τετραήμερο.

Σπήλιος Μανωλακόπουλος
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Κάντε κλικ στο κουμπί "Ζωντανή Μετάδοση" για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις ομιλίες των συνέδρων.