Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η Μονάδα Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού της Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ και η Μονάδα Μελέτης Κατώτερου Πεπτικού του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο» σας προσκαλούν στην Ημερίδα με τίτλο «Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου», που θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου το Σάββατο 21 Απριλίου 2018. Η εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση θα αποτελέσει την πρώτη από μία σειρά μονοθεματικών ημερίδων, που θα επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα της Χειρουργικής του κατώτερου πεπτικού και θα εντάσσονται στο καθιερωμένο ετήσιο πρόγραμμα των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Κλινικής.

Τόσο η διαγνωστική προσπέλαση, όσο και η θεραπευτική στρατηγική των παθήσεων του κατώτερου πεπτικού αναδεικνύονται ως πεδία με δυναμική και συνεχή εξέλιξη. Το γνωστικό αντικείμενο της Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου και του Πρωκτού έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς και επέχει τη θέση μίας αναγνωρισμένης και απαραίτητης εξειδίκευσης της Γενικής Χειρουργικής. Η αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις και η έγκαιρη εμπλοκή του εξειδικευμένου χειρουργού μπορεί να απαιτηθεί όχι μόνο στις δυσίατες, φαρμακοάντοχες μορφές των νόσων, αλλά και στα πρώϊμα στάδια των επιπλεγμένων τύπων τους.

Με γνώμονα τα παραπάνω δεδομένα και, στοχεύοντας καθαρά στην εκπαίδευση φοιτητών, ειδικευομένων και νέων ιατρών, η ημερίδα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μηχανισμών που διέπουν την παθογένεια των ειδικών αυτών νόσων του πεπτικού, στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις σχετικές κλινικές πρακτικές αξιολόγησης των ασθενών και στην κατανόηση των βασικών αρχών της θεραπευτικής αντιμετώπισης των νόσων αυτών τόσο με τους σύγχρονους βιολογικούς φαρμακευτικούς παράγοντες, όσο και με τις χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται, είτε με «παραδοσιακό» τρόπο, είτε χρησιμοποιώντας ορθολογικά γνωστές ελάχιστα επεμβατικές τεχνολογίες αιχμής. Επιδίωξή μας είναι να δοθεί έμφαση στην παγκοσμίως εμφανή τάση για θεσμοθέτηση ομάδων πολυπαραγοντικής προσέγγισης μεταξύ ειδικών, στην αναγνώριση της αναγκαιότητας ύπαρξής τους και στην Ελλάδα και στην αξία της στενής συνεργασίας μεταξύ γαστρεντερολόγων και χειρουργών για τον αρτιότερο σχεδιασμό των θεραπευτικών βημάτων. Επιπλέον, η προσθήκη διδακτικών περιστατικών και επεξηγηματικών βιντεοπροβολών θα εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της ημερίδας και θα δώσουν το έναυσμα για δημιουργικό διάλογο.

Φιλοδοξούμε η ημερίδα αυτή να αποτελέσει μία πρακτική, δυναμική και ενωτική εκπαιδευτική συνάντηση και προσδοκούμε στην αποδοχή της πρόσκλησης και στην ενεργό συμμετοχή σας.

Με τιμή,

Γεώργιος Θεοδωρόπουλος Σπήλιος Μανωλακόπουλος Αλεξία Μήκα
Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας- Γαστρεντερολογίας ΕΚΠΑ Επιμελήτρια Α΄ Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»

Share This Story, Choose Your Platform!